Spelt haverbroodjes

Deze spelt-haverbroodjes zijn de gezonde versie van de bekende scones. Ze zijn makkelijk te maken en een echte traktatie bij een zondagochtend ontbijtje.
Ingrediënten
- 300 gram speltbloem
- 100 gram havervlokken
- 3 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 100 gram roomboter
- 240 ml karnelmelk of yoghurt, losgeroerd met wat water tot het 240 ml is.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 250°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de speltbloem, havervlokken, bakpoeder en zout in een kom. Pak nu zo'n blokrasp en rasp de koude boter fijn op de rasp. Heb je dit niet, snijd dan de boter gewoon klein. Meng nu alle ingrediënten met de boter en karnemelk en roer totdat het een samenhangend deeg wordt. Vorm met je handen 4 ronde broodjes van ongeveer 10-12 cm breed en leg ze op de bakplaat. Bak de broodjes 15 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn, dit gaat best snel.
Ze zijn erg lekker met wat roomboter en kaas of een lekkere jam.