RETREAT OP IBIZA - Plan de Vida 

30 september t/m  5 oktober  2024    

6 dagen 

 

Ontsnap aan de drukte van het dagelijkse leven en neem de tijd om even stil te staan bij wat goed voor jou is. Je krijgt inzicht in jouw verlangens en stelt vast wat er nodig is om de energieke versie van jezelf te worden.

Deze week ga je aan de slag met het maken van een "Plan de Vida": een Spaanse term die vertaald kan worden als "levensplan". Dit persoonlijke plan helpt je bij het vaststellen van je verlangens, doelen en prioriteiten op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid en welzijn. Het biedt een routekaart om richting en focus te geven aan jouw leven, met waardevolle inzichten en praktische handvatten die je kunt integreren in je dagelijkse leven.

Tijdens deze ontspannen week op Ibiza verblijf je met maximaal 11 andere vrouwen in een prachtige luxe villa in de baai van Cale Conte op loopafstand van het strand.  De villa is smaakvol ingericht en omgeven door een mediterrane tuin waar je kunt ontspannen bij het zwembad en tot rust kunt komen. Geniet van heerlijke maaltijden bereid voor jou, lunch op een Finca en proef tapas in Ibiza stad.  Je wordt goed verzorgd en ervaart elke dag een perfecte mix van ontspanning en persoonlijke groei. 

Wat gaan we doen:

 • (Familie)opstellingen - verken en ontdek jouw dynamieken
 • Inspiratie & inzichtsessies over persoonlijke groei en zelfontwikkeling
 • Inspirerende & praktische (kook)workshops over voeding en hormonen
 • Lezing over hormoonbalans: invloed van voeding, beweging en stress op hormonen
 • Meditatie en yoga (geen ervaring nodig)
 • Geniet van gezonde en smaakvolle maaltijden, bereid met lokale ingrediënten
 • Lunch op een Finca gelegen in een sinaasappelboomgaard
 • Vrije tijd en diner in Ibiza stad
 • Ervaringen en verhalen delen, gezelligheid, wandelen in de prachtige natuur, zwemmen, het eiland verkennen
 • Tijd voor jezelf, ontspanning en reflectie

Voor wie:

 • Ben je ouder dan 40 en mis je de sprankelende, energieke versie van jezelf? Wat voorheen werkte, lijkt nu niet meer effectief.
 • Je bent toe aan zelfzorg en zelfliefde, zowel op mentaal als fysiek vlak.
 • Bewust van de hormonale veranderingen vanaf je 40e die vage klachten kunnen veroorzaken, zoek je naar oplossingen voor deze uitdagende overgangsfase.
 • Je wilt opnieuw ontdekken wat je diep van binnen verlangt.
 • Met een praktische, no-nonsense aanpak zoek je naar tips en tools die eenvoudig in je dagelijkse leven passen.
 • Geniet van rust in een prachtige omgeving op het heerlijke eiland Ibiza, waar je verwend wordt met heerlijke maaltijden, verhalen deelt, plezier hebt met andere vrouwen, en de batterij weer oplaadt.

Wat kun je verwachten: 

 • Aandacht voor de hormonale balans, aangezien hormonen invloed hebben op je algehele welzijn – je stress, slaap, humeur, gewicht, energie, honger en verzadiging, uiterlijk, libido, zelfvertrouwen, daadkracht en bewegingspatroon.
 • Ontwikkel gezonde, nieuwe gewoontes, zowel op het gebied van voeding als leefstijl en stress-beheersing. Door dit tijdens het retreat samen te ervaren en te proeven, kun je het thuis ook makkelijker integreren in je dagelijkse leven.
 • Verkrijg inzicht in het hoe en waarom van jouw (vage) klachten, zodat je gemakkelijker naar een haalbare, concrete oplossing kunt zoeken die bij jou past.
 • Het creëren van ruimte om levenslust en vitaliteit weer te laten stromen en om gemakkelijker voor jezelf te zorgen.
 • Van hoofd naar lijf : versterk de verbinding met jezelf, zodat je kunt aanvoelen wat je op alle vlakken in je leven nodig hebt. Laat de stralende versie van jezelf weer wakker worden.
 • Geniet van rust en ruimte voor jezelf, verbinding met anderen, de magie van Ibiza, heerlijk eten en voldoende tijd om bij het zwembad te ontspannen of een wandeling naar zee te maken.

Door deze facetten van je leven te verkennen en te structureren, stel je  jouw eigen "Plan de Vida" op.

 

Wie zijn wij

Linda van Elst - coaching, persoonlijke ontwikkeling en familie-opstellingen – www.lindavanelst.nl

Kiki Kusters - voedingscoach / hormonen - www.kunstvanhetkoken.nl

Beide, binnen onze eigen expertise, helpen we vrouwen nieuwe inzichten te ontdekken die bijdragen aan hun fysieke en mentale kracht, innerlijk vuur en gezondheid. Onze werkwijze is no-nonsense en we  zijn goed op elkaar afgestemd. We vinden het belangrijk om inzichten praktisch te maken, zodat je ze echt kunt toepassen in je dagelijkse leven. Beide hebben we diverse aspecten van persoonlijke groei verkend en voortdurend bijgeleerd in ons vakgebied. Voor recensies en meer informatie, bekijk onze websites.

 

Hoe ziet zo’n dag tijdens het retreat er uit :

Een ochtendwandeling naar de baai en op een magische plek aan zee geeft Linda een geleide meditatie. De ochtend goed opstarten en leren luisteren naar jezelf. Op eigen tempo loop je terug of duik je nog even de zee in.

Dan staat er een ontbijt buffet voor je klaar, bewust samengesteld met heerlijke ingrediënten. Zodat je alvast wat inspiratie op gaat doen voor jouw ontbijtjes in de toekomst.

In de loop van de ochtend is er een inspirerende sessie waarbij we middels een opstelling gaan onderzoeken: "wat wil ik nou echt ? " en wat er voor nodig is om dat te realiseren.

Een uurtje voor de lunch is er een optionele kookworkshop. Je kunt je aansluiten bij Kiki in de keuken zodat je de kunst van het koken kunt ervaren en tussendoor van alles te horen krijgt over de ingrediënten, waarom ze dan goed voor je zijn en hoe je de gerechten vol van smaak krijgt.

Of je kiest ervoor om even iets voor jezelf te doen, te reflecteren of een mooie wandeling te maken.

De lunch eten we gezamenlijk op het overdekte terras

In de loop van de middag staat er weer een workshop gepland. Je krijgt heldere uitleg van Kiki over de relatie tussen het stresshormoon cortisol en jouw gezondheid, maar bovenal tips en praktische oplossingen hoe je daar weer balans in krijgt.

De rest van de middag kun je naar eigen behoefte indelen, lekker met een tijdschrift bij het zwembad, actieve hike om de baai of iets anders waar jij van oplaadt.

Het diner eten we weer gezamenlijk en zal elke dag met veel liefde voor ons bereid worden.  

In de avond hebben we een licht programma waarbij we aan de slag gaan met een soort vision board, om helder te krijgen waar we naar verlangen in ons leven.

 

De villa

Een prachtig huis met oog voor detail ingericht, gelegen op een rustige plek in het zuid-westen van Ibiza. Er is plek voor 12 vrouwen in twee 1-persoonskamers en vijf 2-persoonskamers met losse bedden. De master bedroom heeft een tweepersoons bed, dus ideaal voor 2 vriendinnen.  Alle kamers hebben een eigen badkamer. Verder heeft de villa een fijne keuken en op verschillende verdiepingen een plek waar je lekker kunt relaxen en je even terug kunt trekken. Er is een yoga-dek, een work-out plek, een eigen disco met dansvloer en een bioscoop. In de tropische tuin ligt het zwembad met loungebedden, een buitenkeuken en heerlijke plek om te eten of je ochtend koffie te drinken. Je kijkt uit op de baai van Cale Conte en binnen 5 minuten lopen sta je met je voeten in de zee.

 

Prijs:

Aangezien dit het eerste jaar is dat we het retreat organiseren, is het een try-out met een bijbehorende try-out prijs. Dat geeft ons wat ruimte en jou dus een heel aantrekkelijke prijs !

Inclusief:

Vooraf:

 • Inzichtsessie 1/2 uur met Linda om in kaart te brengen wat jouw aandacht vraagt en waar je meer ruimte mag gaan nemen en creëren
 • Intake 1/2 uur met Kiki om te zien met welke aanpassingen in voeding en leefstijl je de meeste impact kunt maken
 • Online vragenformulier om jouw hormonale balans inzichtelijk te krijgen

Tijdens de retreat:

 • 5 overnachtingen
 • lunch en drankjes op Finca "la Paloma"
 • diner en drankjes bij bodega in Ibiza stad
 • vervoer naar Finca en Bodega
 • 3 maaltijden per dag
 • onbeperkt kruidenthee en water
 • complete programma met alle sessies en workshops

Exclusief

 • retourvlucht Ibiza
 • transfer van en naar locatie
 • reis-en annuleringsverzekering

2 persoonskamer € 1250,-

1 persoonskamer € 1450,-

Om jouw plek te reserveren vragen wij een aanbetaling van 25% van het totaalbedrag. 4 weken voor aanvang dient het volledige bedrag te worden voldaan. Annuleringsvoorwaarden ontvang je bij de boeking.

 

Data & Vlucht :

Check-in: maandag 30 september om 17.00 uur

Check-out: zaterdag 5 oktober om 11.00 uur

Er zijn dagelijks meerdere maatschappijen die op Ibiza vliegen. Transavia heeft vluchten die goed aansluiten bij de tijden van de retreat.

Een privé transfer naar de villa kan geregeld worden voor € 45,00 per rit. Wellicht kunnen jullie ook met een aantal vrouwen een taxi delen. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 25 minuten rijden.

Groep: 

Er is plek voor 12 vrouwen. Wij zorgen voor een warme, uitnodigende sfeer waar iedereen zich op zijn gemak voelt, ongeacht of je alleen of samen met een vriendin komt.

Kom je alleen en boek je een tweepersoonskamer, dan deel je dus de kamer met iemand die je nog niet kent.

Kom je samen, geef dat dan bij de boeking aan.

Ga je mee ?

Voor meer informatie, even bellen of om je direct aan te melden, stuur een berichtje :

kiki@kunstvanhetkoken.nl of via 06-50745530

 

 

Kunst van het Koken Retreat
Ibiza-zee
IMG_1806
Ibiza-relax
Ibiza-keuken
Ibiza-villa
PHOTO-2023-06-23-13-24-07
Ibiza-diner
Ibiza-loungen
PHOTO-2023-06-24-16-47-29
IMG_1767
PHOTO-2023-06-24-17-25-32
Ibiza-bedroom
Ibiza-re
Ibiza-real