Recepten
Granola
Altijd lekker om in huis te hebben. Ik maak dit recept al jaren en het is gebaseerd op de versie van de Green Kitchen Stories. Ik ben steeds meer gaan variëren met noten en zaden. Droge Ingrediënten: 1 cup grove havervlokken ( of een combinatie van havervlokken en boekweitkorrels) 1 cup gemengde zaden en ongebrande…
Lees verderSpelt haverbroodjes
Deze spelt-haverbroodjes zijn de gezonde versie van de bekende scones. Ze zijn makkelijk te maken en een echte traktatie bij een zondagochtend ontbijtje. Ingrediënten 300 gram speltbloem 100 gram havervlokken 3 theelepels bakpoeder ½ theelepel zout 100 gram roomboter 240 ml karnelmelk of yoghurt, losgeroerd met wat water tot het 240 ml is. Zo maak…
Lees verderPitten en Zadenbrood
Een ideaal brood als je op een makkelijke en lekkere manier meer pitten en zaden wilt eten. Je hebt er behoorlijk wat verschillende pitten en zaden voor nodig, maar het is sowieso een goed idee om deze op voorraad te hebben. Je begint met dit recept een dag van te voren, want het staat een…
Lees verderJamu
Het Balinese medicijn Ik kocht dit tijdens ons verblijf op Bali op de markt. Om 6 uur ’s ochtend kwam er dan een Balinees vrouwtje op haar scooter naar de markt met haar versie van Jamu. Letterlijk vertaald is het Medicijn. Waarom ? Kurkuma / geelwortel is één van de meest krachtige ontstekingsremmer die je…
Lees verder