Over kunst van het koken

Voeding loopt als een rode draad door mijn leven. Als ik een opsomming maak van de dingen waar ik blij en enthousiast van word dan heeft het 9 van de 10 keer met eten te maken. En doen wat je leuk vindt is belangrijk dus ben ik in 2006 gestart met kookstudio Kunst van het Koken. Met heel veel plezier heb ik daar 10 jaar lang kookworkshops gegeven.

Hierdoor werd ik geïnspireerd om me verder te verdiepen in voeding en heb de driejarige opleiding tot Natuurvoedingskundige gevolgd op Kraaybeekerhof in Driebergen. Hier heb ik geleerd om verbanden te leggen tussen Diëtetiek, voedingsleer, productkunde en medische basiskennis.  Een logische volgende stap was een praktijk als voedingskundige te beginnen. Het overdragen van kennis en mensen op weg helpen vond ik geweldig, maar ik miste het echte contact met eten, het koken, het in de keuken staan.

Mijn passie ligt echt bij het koken. Ik ben weer terug bij waar het ooit mee begon, kunst van het koken: koken voor groepen tijdens retreats, koken voor gezelschappen en mijn kennis en liefde voor gezonde voeding overdragen tijdens kookworkshops.

en verder

Ik ben net terug van een verbijf op Bali. Samen met mijn gezin hebben we daar een jaar gewoond. Dit was echt een food heaven! Ik heb enorm veel inspiratie opgedaan.

Op reis gaan vind ik geweldig, de andere culturen, eetgewoontes en de mooie natuur ontdekken maakt mij heel gelukkig. Lekker tijd samen met mijn gezin doorbrengen. Op reizen ben ik ook altijd op zoek naar de lokale keukens, op de meest geweldige plekken heb ik kookworkshops gevolgd, de lokale marktjes bezocht en nieuwe producten uitgeprobeerd.

Den Bosch is thuis. Ik vind het heerlijk om nieuwe recepten te creëren, kookboeken te lezen en te koken.