Over kunst van het koken & Kiki

Voeding loopt als een rode draad door mijn leven. Als ik een opsomming maak van de dingen waar ik blij en enthousiast van word dan heeft het 9 van de 10 keer met eten te maken. En doen wat je leuk vindt is belangrijk dus ben ik in 2006 gestart met kookstudio Kunst van het Koken. Met heel veel plezier heb ik daar 10 jaar lang kookworkshops gegeven.

Hierdoor werd ik geïnspireerd om me verder te verdiepen in voeding en heb de driejarige opleiding tot Natuurvoedingskundige gevolgd op Kraaybeekerhof in Driebergen. Hier heb ik geleerd om verbanden te leggen tussen Diëtetiek, voedingsleer, productkunde en medische basiskennis.  Een logische volgende stap was een praktijk als voedingskundige te beginnen. Het overdragen van kennis en mensen op weg helpen vond ik geweldig, maar ik miste het echte contact met eten, het koken, het in de keuken staan.

In 2021 heb ik de opleiding Culinary Nutrition gedaan. Hier ben ik de diepte in gedoken wat betreft de voedingswaarde van eten, de culinaire toepassing en me nog verder verdiept in hoe voeding je medicijn kan zijn.

Op dit moment volg ik de opleiding Brain Balance, een mooie methode gebaseerd op de pijlers breinkennis, omgeving, ontspanning, stress, slaap, beweging, supplementen en natuurlijk Brain Food.

Inmiddels ben ik een bruggenbouwer geworden. Ik heb de manier gevonden om mijn kennis te kunnen delen, mijn creativiteit in te kunnen zetten en de liefde voor eten over te brengen. Ik help mensen in hun eigen keuken om stapje voor stapje hun nieuwe voedingsvoorschrift / leefwijze in hun keuken te integreren.

Zo komt het allemaal samen voor mij.