Kookworkshops

............vanuit Bali

Eind juni ben ik met mijn gezin voor    1 jaar naar Bali vertrokken. Vanuit daar blijf ik recepten ontwikkelen, adviezen geven en nieuwe kookworkshops ontwikkelen. In de zomer van 2022 ben ik er weer en kook ik weer lekker verder !

De kookworkshops van Kunst van het Koken geven je nieuwe inspiratie, kookplezier en het vertrouwen in de keuken. Het zijn geen workshops waarin je culinaire hoogstandjes leert, maar juist de basis om de dagelijkse maaltijd lekker en gezond te maken. Of je nu net begint met koken of ervaren bent, elke workshop geeft jou weer dat zetje in de goede richting.

Het klaarmaken van gezonde maaltijden kan voor iedereen die werkt of een druk gezin heeft een uitdaging zijn. Ik wil je graag helpen om elke dag goed en gezond te eten (of bijna elke dag dan). Je laten ontdekken dat gezond eten niet betekend dat je jezelf beperkingen oplegt. Maar wel dat je lekker eet en je daar goed bij voelt.

Door handige “stappenplannen”, ingrediëntenlijsten en suggesties krijg je echte handvaten om jou dat vertrouwen te geven dat je lekker in de keuken kunt staan.

Kookworkshop Soep & Sides

Soep is het ultieme comfortfood en geeft je altijd een goed gevoel over wat je gegeten hebt die dag.

> Wil jij leren hoe je alledaagse ingrediënten omtovert tot een heerlijke, voedzame soep?

> Wat is het geheim van Umami en hoe maak je een soep echt af?

> Hoe maak je een soep nu echt gezond?

Wat serveer je bij de soep zodat het een volledige maaltijd wordt?

 

In deze workshop leer je een goede basis, krijg je een praktisch stappenplan en vooral heel veel inspiratie en motivatie om de keuken in te gaan. De opgedane kennis kun je ook goed toepassen in andere maaltijden, zoals curry's, sauzen en stoofschotels.

We sluiten de workshop af met al het lekkers wat we gemaakt hebben.

Deze workshop is 37,50 euro per persoon inclusief lunch en een uitgebreide handout met alle info die je die dag gehad hebt.

Wat mensen zeggen

Wat een fijne en inspirerende workshop vanmorgen! De soepjes waren waanzinnig. Thuis meteen aan de slag gegaan en de kids gaven me spontaan een kus bij het zien van de soepstengels en pesto. Ik heb er vertrouwen in dat ik nu steeds lekkerdere soepen ga maken. 

Petra 

Ik vond het een super leuke workshop! Heel leerzaam. Ik heb er het vertrouwen in dat ik vanaf nu heerlijke soepen op tafel kan zetten. Thanks! Matty.

De workshop Soep maken vond ik een ongelofelijk lekkere, leerzame, inspirerende, gezellige ervaring. Een absolute aanrader voor wie heerlijke soep wil leren maken die dan ook nog tjokvol gezonde ingrediënten zit!

Kiki leert je hoe je verschillende (nieuwe! verrassende!) smaken combineert tot een verrukkelijk soepje. De keuken dampte van de specerijen. Je krijgt talloze tools, zoals een helder soep-stappenplan, smaaksuggesties, recepten en tips over hoe je je soep “in balans” brengt. Een lekkere soep wordt dan door een kleine toevoeging ineens “next level”. Ook een handige tool: een SOS plan 😉 Hartelijke groet, Rivka.

Ik had me voorgenomen om geen kookworkshops meer te volgen: te duur, te technisch en vervolgens deed ik er thuis nooit meer iets mee. Tot ik Kiki soep zag maken en dacht: dat wil ik ook! Met voor de hand liggende ingrediënten en kruiden toverde Kiki verrukkelijke soepen in elkaar. Ik vond dat ik aardige soepen maakte maar dit was tocht echt van een ander niveau. De workshop soep maken was gezellig, lekker en vooral heel leerzaam. Ik heb thuis meteen een wekelijkse soepdag ingesteld en heb door deze workshop heel veel informatie en inspiratie gekregen om eindeloos te experimenteren en te variëren, een echte aanrader!  Groetjes, Gaby

De soepworkshop bij Kiki was heel erg inspirerend, leuk en lekker (samen de gemaakte soep eten aan het einde) ! Haar soepen stappen plan is zo fijn en handig en de manier waarop ze verteld over de ingrediënten en hoe ze zijn gepresenteerd geeft meteen zin om de keuken in te gaan. Daardoor sta ik sinds de workshop met meer plezier in de keuken. En niet alleen als ik soep maak. Ook bij andere gerechten heb ik meer inspiratie en kookplezier. Want Kiki kan namelijk goed overbrengen hoe je met kleine dingen of accenten je eten net wat feestelijker en lekkerder maakt. Aanrader! Laura.

Ik heb het een hele leuke, leerzame, goed opgebouwde workshop gevonden. Groepje precies groot genoeg. Opzet duidelijk en het boekje fijn om na te lezen. De volgende keer ben ik er graag weer bij.

Kiki weet in de kookworkshop met plezier en vakvrouwschap de soep van ‘lekker’ naar een ‘wow-level’ te tillen en inspireert je om in je dagelijks koken te spelen met smaken, kleuren en texturen. Zooo leuk is koken! Suzanne van Hees

Dankzij de workshops van Kiki weet ik nu veel beter hoe ik een heerlijke soep kan samenstellen en de juiste sameken combineren. Voor mij geen complexe smaakcombinaties meer: terug naar de basis met een paar verrassende ingredienten does the trick! Een fantastische aanrader. Ik kijk uit naar je volgende workshop. Nicolle