Kook - Demo - Workshops

Hormoonbalans op je bord

Wat zijn de do's & dont's in de keuken voor 40+ vrouwen ? Ik geef een demo-workshop met inzicht in jouw veranderende hormonen en welke impact je hier zelf op hebt. Aanpassingen in jouw voedingspatroon zullen klachten rondom de overgang zoals vermoeidheid, gewichtstoename en stemmingswisselingen echt kunnen verlichten.

Dus wat eet je wel en liever niet, hoeveel (plantaardige) eiwitten heb je nu eigenlijk nodig, wat is hormoonbalans op je bord en hoe ondersteun je jouw lichaam optimaal ? Het komt allemaal voorbij in deze praktische en inspirerende workshop.

Deze workshop geef ik op twee manieren:

  • bij mij in de ochtend van 9.30 - 12.00
  • bij jou, je verzameld een groep enthousiaste vrouwen (minimaal 5 + jijzelf) en ik kom naar jou toe. Jij regelt de datum, communicatie, een plek voor iedereen aan de keukentafel en thee. Jouw deelname is dan gratis.  De workshop duurt 2,5 uur en kan in de ochtend, middag, avond op doordeweekse dagen en zaterdag overdag.

€ 45,00 p.p.

prive-kookles

De privé - kooklessen van Kunst van het Koken geven je nieuwe inspiratie, kookplezier en het vertrouwen in de keuken. Het zijn geen lessen waarin je culinaire hoogstandjes leert, maar juist de basis om de dagelijkse maaltijd lekker en gezond te maken. Of je nu net begint met koken of ervaren bent, elke workshop geeft jou weer dat zetje in de goede richting.

Halve praktijkdag in jouw keuken – Kitchen Confidence  ( 4 uur )  

€ 225,00 ( exclusief reiskosten en inkoop producten)

Ervaar hoe het voedingsadvies op papier, er in het echt uit ziet en in jouw keuken tot leven komt.  Dit kan mijn voedingsadvies zijn of bijvoorbeeld het voorgeschreven dieet van een diëtiste of arts. Hoe ga je met nieuwe producten om, hoe integreer je dat in de dagelijkse maaltijden, hoe maak je gerechten echt lekker of hoe pas je gezondere kooktechnieken toe. Hoe krijg je plezier in koken en bouw je zelfvertrouwen op.

Stel voor dat je de diagnose diabetes type 2 hebt gekregen en het advies om met voeding aan de slag te gaan, HOE doe je dat dan ? Daar kan ik je mee helpen. We richten dan jouw keuken en voorraadkast zo in, dat je met gemak gezonde gerechten op tafel kunt zetten.

Of je bent een 40+ vrouw en je merkt aan alles dat je richting de overgang gaat. Waar je vroeger na wat slechte maaltijden nergens last van had, heb je nu minder energie, moodswings en verdwijnen de kilo’s niet meer vanzelf. Het is tijd voor een nieuwe fase, ook in jouw eetpatroon. Met kleine aanpassingen in jouw maaltijden, ga ja al meteen effect merken.

Of je hebt eigenlijk nooit echt geleerd om te koken en moet dit door omstandigheden ineens wel gaan doen. Je mist de basis en het zelfvertrouwen in de keuken. Ik leer je, laat je zien en ervaren hoe je gezonde maaltijden kunt bereiden.

Wat mensen zeggen

“Ik heb Kiki om hulp gevraagd omdat ik me elke dag weer afvroeg: wat moeten we eten? Ik wil graag gezonde maaltijden voor mijn gezin maken maar ik ben geen kookheld.

Kiki heeft mij heel veel inspiratie gegeven, geleerd hoe ik moest koken en laten zien hoe belangrijk het is om goed te variëren. Ze heeft erg veel kennis en brengt het enthousiast over. Dat werkt aanstekelijk! Regina

“Ik was genoodzaakt om mijn voedingspatroon aan te passen en zocht naar een oplossing. Ik kreeg een aantal adviezen mee van de huisarts en moest daar mee aan de slag , maar ik had geen idee waar ik moest beginnen.  De aanpak die Kiki heeft, maakte de verandering een heel stuk makkelijker. Ik heb geleerd dat ik nog steeds heerlijk kan eten, heb er vertrouwen in dat dit de goede voeding voor me is en merk dat dit eten veel beter voor me is. Inmiddels heb ik me dit nieuwe eetpatroon echt eigen gemaakt en ik ben minder ziek en voel me super! Dank je wel Kiki!”  Mark Paffen

“Als het bij mij lukt, lukt het bij iedereen….. Kiki heeft mij doen inzien dat je met heerlijk eten je levensstijl nauwelijks aan hoeft te passen. Zij heeft een blik geworpen in onze keukenkastjes, een beeld gevormd van wat ik leuk en lekker vind en is begonnen door stapje voor stapje goede tips te geven. Nu gebruik ik andere producten waar ik geweldige ontbijtjes, heerlijke lunches en super diners mee op tafel kan zetten. Kiki heeft me een super begeleiding geboden. Ik heb veel meer energie, slaap goed en zit lekker in mijn vel. Dit was me zonder Kiki nooit gelukt. Ze is kundig, enthousiast en durft ook de confrontatie aan. Ik raad haar iedereen aan, ook als je om andere redenen goed op je voeding moet letten. “ Joris Verhoeven

Kiki leert je hoe je verschillende (nieuwe! verrassende!) smaken combineert tot een verrukkelijk soepje. De keuken dampte van de specerijen. Je krijgt talloze tools, zoals een helder soep-stappenplan, smaaksuggesties, recepten en tips over hoe je je soep “in balans” brengt. Een lekkere soep wordt dan door een kleine toevoeging ineens “next level”. Ook een handige tool: een SOS plan 😉 Hartelijke groet, Rivka.

Wat een fijne en inspirerende workshop vanmorgen! De soepjes waren waanzinnig. Thuis meteen aan de slag gegaan en de kids gaven me spontaan een kus bij het zien van de soepstengels en pesto. Ik heb er vertrouwen in dat ik nu steeds lekkerdere soepen ga maken. 

Petra 

De kookles bij Kiki was heel erg inspirerend, leuk en lekker. Haar stappen plan is zo fijn en handig en de manier waarop ze verteld over de ingrediënten en hoe ze zijn gepresenteerd geeft meteen zin om de keuken in te gaan. Daardoor sta ik sindsdien met meer plezier in de keuken. En niet alleen als ik soep maak. Ook bij andere gerechten heb ik meer inspiratie en kookplezier. Want Kiki kan namelijk goed overbrengen hoe je met kleine dingen of accenten je eten net wat feestelijker en lekkerder maakt. Aanrader! Laura.

Ik heb het een hele leuke, leerzame, goed opgebouwde workshop gevonden. Groepje precies groot genoeg. Opzet duidelijk en het boekje fijn om na te lezen. De volgende keer ben ik er graag weer bij.

Kiki weet in de kookles met plezier en vakvrouwschap de soep van ‘lekker’ naar een ‘wow-level’ te tillen en inspireert je om in je dagelijks koken te spelen met smaken, kleuren en texturen. Zooo leuk is koken! Suzanne van Hees